Tilbage til hovedmenu Tilbage til footer

Hvis du vil klage

Problemer med din nabo?

Hvis du oplever problemer med en af dine naboer, vil vi altid opfordre til, at du først forsøger at tale med din nabo og på den måde finde en fælles løsning på problemet.

Det er nemlig vores erfaring, at en klage tit får problemerne til at eskalere - og ofte er din nabo slet ikke klar over, at dennes adfærd kan virke generende for andre.

Hvis du forsøger at tale med din nabo, er det en god ide at holde en god og venlig tone og tage udgangspunkt i, hvad adfærden betyder for dig og dine følelser. På den måde kommer du ikke til at virke anklagende, og det er ofte en stor fordel. 

 

Hvis det ikke lykkedes at finde en løsning, og din nabos adfærd stadig er meget generende for dig, så kan du sende en klage til os. 

Inden du klager, er der en række punkter, du skal være opmærksom på: 

Vi kan desværre ikke behandle mundtlige eller anonyme klager.

Hvor skal min klage være skriftlig?
Det er en alvorlig sag at indgive en klage - og det er alvorligt, når vi skal behandle den. Derfor skal klagen være skriftlig, så vi kan dokumentere, hvornår og hvordan klagen er indkommet.

Hvor kan jeg ikke være anonym?
For at undgå chikane er vi altid nødt til at vide, hvem du er - altså hvem der har indgivet klagen.

Vi er naturligvis opmærksomme på, at der kan være tilfælde, hvor det som udgangspunkt ikke er hensigtsmæssigt, at din nabo får oplyst dit navn.  

Vi vil i hver enkel sag vurdere, om du kan være anonym i forhold til den person, du klager over.

Klagen skal som udgangspunkt være underskrevet af mindst tre personer, der er generet af adfærden.

Hvis det ikke lykkes at finde en løsning, kan det nemlig ende med, at sagen bliver indbragt for Beboerklagenævnet eller Boligretten. Her er det vigtigt, at der er flere vidner til den generende adfærd - ellers vil det ende med at være ord mod ord, og sagen vil blive afvist. 

Ved klager om ulovligt husdyrhold sender vi i første omgang et brev til husdyrejeren. Brevet indeholder en erklæring, som ejeren af det ulovlige husdyr skal underskrive. 

I erklæringen står, at det ulovlige husdyr vil være bortskaffet inden en bestemt dato (ofte efter 2-4 uger). 

Hvis husdyrsejeren ikke underskriver erklæringen og efterfølgende bortskaffer det ulovlig husdyr, vil sagen blive indbragt for Beboerklagenævnet. 

Behandlingen af din klage - trin for trin

Når vi har modtaget din klage

 

  1. Ud fra klagens indhold og alvor vurderer vi, om der skal sendes en advarsel - eller indkaldes til møde.
  2. Hvis advarslen eller mødet ikke løser problemet, kan der blive tale om endnu en advarsel eller et nyt møde. Her vil det blive gjort klart, at yderligere overtrædelse vil medføre, at sagen bliver indbragt for Beboerklagenævnet.
  3. Er problemet stadig ikke løst, vil sagen blive indgivet til Beboerklagenævnet eller Boligretten med det formål at ophæve lejemålet for den beboer, der er klaget over. 

OBS: Det er ikke muligt, at være anonym, når sagen skal behandles af enten Beboerklagenævnet eller Boligretten

Beboerklagenævnet

Hvis du vil klage over B42

Hvis du er uenig med os om et konkret forhold, har du mulighed for at henvende dig til Beboerklagenævnet i Sønderborg Kommune.

Beboerklagenævnet kan afgøre tvister mellem lejer og udlejer i almene boliger.